2 lžičky koření do perníku (skořice, muškátový oříšek, koriandr, fenykl, zázvor, hřebíček, nové koření, anýz, badyán, pepř, kardamon)
2 lžičky kakaa
Na zdobení:
1 bílek
150 - 200g 3x prosátého moučkového cukru
2 lžičky solamylu
1 lžička citrónové šťávy
Postup přípravy
Z uvedených ingrediencí vytvoříme tužší těsto, které zabalíme do sáčku nebo fólie a dáme do chladničky. Tam jej necháme několik dnů odpočinout.
Z těsta vyválíme placku silnou asi 3mm, z které pak vytvarujeme tvary perníčků. Ty klademe na vymazaný plech (nebo na pečící papír), vložíme do předem vyhřáté trouby a při teplotě 180 stupňů pečeme asi 15 minut.
Po upečení ještě teplé potřeme rozmíchaným žloutkem. Perníčky díky tomu budou krásně lesklé.
Při přípravě polevy je nejdůležitější velmi pečlivě několikrát prosít moučkový cukr, který zamícháme s bílkem, citrónovou šťávou a solamylem (ten zajistí lesk polevy). Mixérem nebo ručně vypracujeme polevu, kterou naplníme do zdobících sáčků a zdobíme.
Podmínky využití textů naleznete na konci každého článku.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Tyto webové stránky využívají k poskytování svých služeb soubory cookies. PotvrditVíce informací