2,6K
Išlské dortíčky byly oblíbeným cukrovím císaře Franze Josefa. Recept na ně pochází z rakouského lázeňského letoviska Bad Ischl.
Suroviny
- TĚSTO
- 210g hladké mouky
- 70g cukru
- 20g kakao
- 40g ořechů
- 140g másla
- 2 žloutky
- na špičku nože skořice
- NÁPLŇ
- 120g cukru
- 120g ořechů
- 2 lžíce pikantní marmelády
- čokoládová poleva
- NA OZDOBU
- čtvrtky vlašských ořechů
Postup přípravy
-
Všechny suroviny pro přípravu těsta smícháme a vypracujeme polotuhé těsto. které necháme odpočinout v lednici.
-
Těsto vyválíme na vále na cca. 3mm tlustou placku, ze které vykrájíme kolečka, hvězdičky nebo čtverečky. Položíme na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů po dobu asi 7-10 minut.
-
Cukr smícháme s marmeládou, přidáme ořechy a máme náplň, kterou slepujeme vždy dva stejné tvary. Vzniklé "dortíčky" namáčíme v čokoládové polevě a zdobíme čtvrtkou ořechu.