Išlské dortíčky

autor: České tradice - Martin
2,4K views

Išlské dortíčky byly oblíbeným cukrovím císaře Franze Josefa. Recept na ně pochází z rakouského lázeňského letoviska Bad Ischl.

Išlské dortíčky

Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • TĚSTO
  • 210g hladké mouky
  • 70g cukru
  • 20g kakao
  • 40g ořechů
  • 140g másla
  • 2 žloutky
  • na špičku nože skořice
  • NÁPLŇ
  • 120g cukru
  • 120g ořechů
  • 2 lžíce pikantní marmelády
  • čokoládová poleva
  • NA OZDOBU
  • čtvrtky vlašských ořechů

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny pro přípravu těsta smícháme a vypracujeme polotuhé těsto. které necháme odpočinout v lednici.

  2. Těsto vyválíme na vále na cca. 3mm tlustou placku, ze které vykrájíme kolečka, hvězdičky nebo čtverečky. Položíme na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů po dobu asi 7-10 minut.

  3. Cukr smícháme s marmeládou, přidáme ořechy a máme náplň, kterou slepujeme vždy dva stejné tvary. Vzniklé "dortíčky" namáčíme v čokoládové polevě a zdobíme čtvrtkou ořechu.

Související příspěvky

Vložit komentář

* Použitím tohoto formuláře souhlasíte s ukládáním a manipulací s těmito údaji prostřednictvím této webové stránky.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Tyto webové stránky využívají k poskytování svých služeb soubory cookies. Potvrdit Více informací

Podmínky využití textů naleznete na konci každého článku.