2,4K
Suroviny
- 200 g hovězího nebo uzeného masa
- 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 60g cibule
- 4 lžíce oleje
- 4 stroužky česneku
- 4 krajíčky chleba
- nové koření
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy
- Kořenovou zeleninu očistíme a rozkrájíme na drobno, cibuli jemně nasekáme. Omyté maso rozkrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme připravenou zeleninu a cibuli, 2 zrnka nového koření, osolíme a vaříme.
- Když je zelenina s masem měkká, okořeníme polévku špetkou mletého pepře. Do talířů vložíme malé krajíčky chleba, lžíci oleje a česnek prolisovaný nebo nožem rozetřený. Přelijeme polévkou a podáváme.