2,5K
Suroviny
- Husí nebo jiné drůbeží drůbky
- sůl
- celer
- petržel
- mrkev
- 1 cibule
- celý pepř
- 30 g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- zázvor
- 1/8 l sladké smetany
- 1 žloutek, petrželka
- 1 menší květák
- na nudle – 1 vejce, mouka
Postup přípravy
- Očištěné drůbky vložíme do osolené vařící vody a vaříme je s polévkovou zeleninou a celým pepřem. Potom zahustíme světlou jíškou, procedíme, vložíme nakrájené drůbky, na růžičky nakrájený uvařený květák, uvařené tlustší nudle a společně chvilku povaříme.
- Polévku zjemníme smetanou se žloutkem a ochutíme petrželkou, zázvorem nebo muškátovým květem. Polévka je dost hustá.