2,5K
Suroviny
- 400 g brambor
- 400 g rybího filé (může být i jiná ryba)
- sůl
- 1 - 2 stroužky česneku
- 1 zelená paprika (možno i zmrazená nebo sterilovaná)
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 40 g oleje
- špetka mleté papriky
- kmín
- šafrán
Postup přípravy
- Oloupané brambory propláchneme ve studené vodě a nakrájíme na plátky.
- Zelené papriky zbavené semen nakrájíme na proužky.
- Plátky brambor vložíme do vroucí vody, osolíme a vaříme.
- K poloměkkým bramborům přidáme rybí filé rozkrájené na kousky, proužky zelené papriky a dále vaříme mírným varem.
- Několik zrnek kmínu roztlučeme, přidáme špetku mleté papriky, prolisovaný česnek, několik kousků vařených brambor a třeme a rajčatovým protlakem a špetkou šafránu.
- Postupně přidáváme olej a trochu vývaru z brambor a ryby. Vymícháme do hladka a přilijeme k měkkým bramborům a rybě.
- Nakonec polévku podle chuti přisolíme a podáváme s chlebem.