Úvod RECEPTYRecepty podle typuPolévky Štědrovečerní polévka z jižních Čech

Štědrovečerní polévka z jižních Čech

autor: České tradice - Martin
2,3K views

Štědrovečerní polévka z jižních Čech

Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • 100 g celeru
  • 50 g petržele
  • 50 g mrkve
  • 100 g másla
  • hrst hrachu
  • kousek celého zázvoru
  • 20 celých pepřů
  • kousek cibule
  • 5 kapřích hlav
  • 500 g kapřích vnitřností
  • sůl
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky na jíšku

Postup přípravy

  1. Zeleninu očistíme, nastrouháme, prudce opečeme na másle.
  2. Přilijeme vodu, přidáme den předem namočený hrách, zázvor, pepř, cibuli, rybí hlavy a vaříme 30 minut.
  3. Potom polévku procedíme, zahustíme jíškou, zamícháme pokrájené vnitřnosti a ještě patnáct minut povaříme.

Související příspěvky

Vložit komentář

* Použitím tohoto formuláře souhlasíte s ukládáním a manipulací s těmito údaji prostřednictvím této webové stránky.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Tyto webové stránky využívají k poskytování svých služeb soubory cookies. Potvrdit Více informací

Podmínky využití textů naleznete na konci každého článku.