Úvod RECEPTYRecepty podle typuTeplé pokrmy Krkonošský houbovec

Krkonošský houbovec

autor: České tradice - Martin
833 zobrazení

Krkonošský houbovec

Krkonošský houbovec Teplé pokrmy Krkonošský houbovec European Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • 6 rohlíků
  • 1/2 l mléka
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 pepře
  • 4 nové koření
  • 4 hřebíčky
  • lžíce skořice
  • cukr (dle chuti - asi 4 lžíce)
  • vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 2 lžíce krupice
  • hrst sušených hub
  • mandle
  • rozinky

Postup přípravy

  1. Nakrájíme rohlíky, promícháme s mlékem, přidáme vejce, cukr, koření utlučeme a rovněž přidáme, nakrájíme cibuli, česnek, přidáme krupici, pokrájené mandle a další ingredience.
  2. Houby povaříme do změknutí, pokrájíme a i s vodou vlejeme do těsta. Těsto má být kašovité, nalejeme do vymaštěného pekáče a pečeme cca 3/4 hodiny. Podává se studené.

    Tradiční krkonošský vánoční pokrm - při pečení provoní celý byt.

Související příspěvky

Vložit komentář

* Použitím tohoto formuláře souhlasíte s ukládáním a manipulací s těmito údaji prostřednictvím této webové stránky.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Tyto webové stránky využívají k poskytování svých služeb soubory cookies. Potvrdit Více informací

Podmínky využití textů naleznete na konci každého článku.
X