2,2K 

Suroviny
- 6 rohlíků
- 1/2 l mléka
- 2 vejce
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 pepře
- 4 nové koření
- 4 hřebíčky
- lžíce skořice
- cukr (dle chuti - asi 4 lžíce)
- vanilkový cukr
- špetka soli
- 2 lžíce krupice
- hrst sušených hub
- mandle
- rozinky
Postup přípravy
- Nakrájíme rohlíky, promícháme s mlékem, přidáme vejce, cukr, koření utlučeme a rovněž přidáme, nakrájíme cibuli, česnek, přidáme krupici, pokrájené mandle a další ingredience.
- Houby povaříme do změknutí, pokrájíme a i s vodou vlejeme do těsta. Těsto má být kašovité, nalejeme do vymaštěného pekáče a pečeme cca 3/4 hodiny. Podává se studené.
Tradiční krkonošský vánoční pokrm - při pečení provoní celý byt.