Úvod RECEPTYRecepty podle typuTeplé pokrmy Vánoční houbovec

Vánoční houbovec

autor: České tradice - Martin
774 zobrazení

Vánoční houbovec

Vánoční houbovec Teplé pokrmy Vánoční houbovec European Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • 400 g veky nebo žemlí
  • 30 g sušených hub
  • 60 g krupice
  • 80 g cibule
  • 40 g másla
  • 2 vejce
  • 5 dcl mléka
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • kmín
  • mletý pepř
  • sůl

Postup přípravy

  1. Oprané houby uvaříme v osolené vodě s kmínem do měkka.
  2. Žemle nakrájíme a zalijeme mlékem.
  3. Cibuli jemně nasekáme, vložíme do kastrolu s částí rozpuštěného másla a osmažíme do růžova.
  4. Přidáme uvařené, scezené a pokrájené houby, rozmočenou žemli, vejce, krupici, prolisovaný česnek, mletý pepř a sůl.
  5. Dobře promícháme a naplníme pekáček nebo zapékací mísu vymazanou zbylým máslem. V předehřáté troubě zapečeme.
  6. Doplníme kyselou okurkou nebo salátem z kysaného zelí. Pro děti budeme raději méně kořenit.

Související příspěvky

Vložit komentář

* Použitím tohoto formuláře souhlasíte s ukládáním a manipulací s těmito údaji prostřednictvím této webové stránky.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Tyto webové stránky využívají k poskytování svých služeb soubory cookies. Potvrdit Více informací

Podmínky využití textů naleznete na konci každého článku.
X