2,5K
Suroviny
- 400 g veky nebo žemlí
- 30 g sušených hub
- 60 g krupice
- 80 g cibule
- 40 g másla
- 2 vejce
- 5 dcl mléka
- 2 - 3 stroužky česneku
- kmín
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy
- Oprané houby uvaříme v osolené vodě s kmínem do měkka.
- Žemle nakrájíme a zalijeme mlékem.
- Cibuli jemně nasekáme, vložíme do kastrolu s částí rozpuštěného másla a osmažíme do růžova.
- Přidáme uvařené, scezené a pokrájené houby, rozmočenou žemli, vejce, krupici, prolisovaný česnek, mletý pepř a sůl.
- Dobře promícháme a naplníme pekáček nebo zapékací mísu vymazanou zbylým máslem. V předehřáté troubě zapečeme.
- Doplníme kyselou okurkou nebo salátem z kysaného zelí. Pro děti budeme raději méně kořenit.