Suroviny
- trojnásobné množství dortové hmoty piškotové (lehké studené)
- 3/4 kg čokoládového krému máslového
- 15dkg griliášového krému máslového
- (Piškoty a obloučky z pěnové hmoty, velikonoční vajíčko a zajíčci)
Postup přípravy
Z dortové hmoty, uvedené v poměru, upečeme v dortových okruzích 2 velké dorty a 1 malý. Velké dorty rozpůlíme a naplníme čokoládovým krémem. Naplněné spojíme rovněž čokoládovým krémem, aby vznikl jeden vysoký dort. Malý dortíček rovněž rozpůlíme, naplníme griliášovým krémem a posadíme jej do středu vysokého dortu. Takto upravený dort celý slabě potřeme čokoládovým krámem a na strany přilepíme pěnové piškoty. Pěnové obloučky vždy po dvou krémem spojíme a ozdobíme jimi hvězdicovitě povrch dortu. Mezery pak vyplníme zbylým čokoládovým krémem, vystříkaným ze sáčku s hvězdicovitou trubičkou. Do středu zasadíme velikonoční vajíčko. Kolem dortu rozestavíme zajíčky z pěnové hmoty.
Zajíčci z hmoty
Poměr: uděláme si sníh z poloviny poměru lehké nebo těžké studené hmoty pěnové. ( 2 oplatky a 15 dkg čokoládové polevy máčecí.¨)
Na papír nastříkáme sáčkem opatřeným rovnou trubičkou jeden větší a vyšší oválový tvar, jeden menší oválový tvar a jeden puntík, vše z výše uvedené pěnové hmoty, a pečeme. Upečené dobře vysušené tvary pak k sobě spojíme čokoládovou polevou tak, aby vznikla podoba zajíčka. Z oplatek si vykrájíme ouška na jedné straně rovně skrojená a nejdříve jejich špičky namočíme do čokoládové polevy, položíme je na papír a necháme zaschnouti. Poté spodní část oušek namočíme do čokoládové polevy a ihned ji přilepíme za hlavičku připravených zajíčků. Očka a hubičku namočíme čokoládovou polevou.
Úprava trvá 3 hodiny