Úvod RECEPTYRecepty podle období a svátkuMasopustní a zimní Koblihy ze šlehaného těsta

Koblihy ze šlehaného těsta

autor: České tradice - Martin
535 zobrazení

Koblihy jsou smažené sladké pečivo zpravidla plněné ovocnou marmeládou a neodmyslitelně patří k tradičnímu masopustu.

„Ze všech lásek nejupřímnější je láska k jídlu.“

George Bernard Shaw irský dramatik 1856 – 1950

Koblihy ze šlehaného těsta

Koblihy jsou smažené sladké pečivo zpravidla plněné ovocnou marmeládou a neodmyslitelně patří k tradičnímu… Masopustní a zimní Koblihy ze šlehaného těsta European Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • 1/4 l mléka
  • 30 g droždí
  • 50 g cukru
  • 500 g hladké nebo polohrubé mouky
  • 4 žloutky
  • sůl
  • vanilka
  • citrónová kůra
  • 1 lžička rumu nebo punče
  • 80 g másla
  • 150 - 200 g zavařeniny
  • na smažení 1 a 1/2 kostky ztuženého pokrmového tuku

Postup přípravy

  1. Z osminy litru mléka, droždí, jedné lžíce cukru a asi 150 g mouky uděláme řidší kvásek a dáme jej vykynout.
  2. Do kotlíku na sníh dáme žloutky, cukr, druhou osminku mléka a šleháme ve vodní lázni až hmota zhoustne.
  3. Touto hmotou a kváskem zaděláme mouku, přidáme sůl, vanilku, citrónovou kůru, rum nebo punč a vlahé máslo.
  4. Zpracujeme vláčné těsto a dáme je vykynout.
  5. Pak obvyklým způsobem vykrajujeme a plníme koblihy a smažíme je.

Poznámka

recept zaslala paní Břízová J.

Související příspěvky

Vložit komentář

* Použitím tohoto formuláře souhlasíte s ukládáním a manipulací s těmito údaji prostřednictvím této webové stránky.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Tyto webové stránky využívají k poskytování svých služeb soubory cookies. Potvrdit Více informací

Podmínky využití textů naleznete na konci každého článku.
X