Suroviny
- dortová hmota písková ( těžká teplá)
- 15 dkg čokoládového krému máslového
- 20 dkg marcipánové hmoty
- 12 dkg čokoládové polevy máčecí
Postup přípravy
Dortovou hmotu, uvedenou v poměru, rozetřeme asi 1 cm vysoko na papír, dáme na plech a ve středně teplé troubě pečeme asi 20 minut. Z upečené vychladlé placky nakrájíme několik obdélníčků 16 cm dlouhých a 9 cm širokých, potřeme je krémem, narovnáme je na sebe a zatížíme prkénkem. Poté tyto slepené řezy nožem skrojíme tak, aby vznikl tvar vajíčka. Nyní vajíčko na jedné špičce skrojíme, abychom je mohli postaviti. Takto upravené vajíčko zabalíme do tence vyválené marcipánové hmoty a na jedné straně nastříkáme papírovým sáčkem z čokoládové polevy a máslového krému kočičky. Na druhé straně vajíčka vystříkáme nápis "Veselé velikonoce". Hotové vajíčko ještě vhodně ozdobíme a používáme ho při úpravě velikonočního dortu, nebo je podáváme samostatně jako desert.