Vanilkové rohlíčky

autor: České tradice - Martin
2,5K views

Vanilkové rohlíčky

Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • 250g hladké mouky
  • 100g mandlí
  • 100g cukru
  • 200g másla
  • na obalení moučkový cukr s vanilkou

Postup přípravy

  1. Prosátou mouku smícháme s oloupanými a ustrouhanými mandlemi, cukrem a rozdrobeným máslem a vypracujeme tuhé těsto, které zabalíme do folie a dáme alespoň přes noc odležet do lednice.

  2. Z odleželého a vychladlého těsta vyválíme váleček. Z něj krájíme stejně velké kousky, které zahneme do tvaru rohlíčku. Vyrovnáme je na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na 150-180 stupňů po dobu cca. 8 minut.

  3. Upečené rohlíčky sundáme z plechu a ještě horké velmi opatrně, aby se nepolámaly, obalujeme v misce v moučkovém cukru smíchaném s cukrem vanilkovým. Po obalení v cukru jenecháme vychladnout a poté je opatrně dáme do papírovým ubrouskem vyložené krabice a uložíme do chladu. Rohlíčky změknou asi tak během 1-2 týdnů.

Související příspěvky

Vložit komentář

* Použitím tohoto formuláře souhlasíte s ukládáním a manipulací s těmito údaji prostřednictvím této webové stránky.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Podmínky využití textů naleznete na konci každého článku.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Tyto webové stránky využívají k poskytování svých služeb soubory cookies. Potvrdit Více informací