Linecké cukroví

autor: České tradice - Martin
2,3K views

Linecké cukroví

Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • 210g hladké mouky
  • 70g moučkového cukru
  • 140g Hera
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • citrónová kůra
  • 1 žloutek
  • marmeláda

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny zpracujeme v těsto. To dáme do lednice odpočinout.

  2. Na pomoučněném vále vyválíme z těsta plát. Z toho pak vykrajujeme různé tvary (vždy jeden plný a jeden s děravým středem). Vykrájené pokládáme na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 150-180 stupňů po dobu 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.

  3. Vychladné plné kousky pomažeme marmeládou a přiklopíme stejným dílem ale se středem. Nakonec pocukrujeme a uložíme do chladu. Během týdne cukroví krásně změkne.

Související příspěvky

Vložit komentář

* Použitím tohoto formuláře souhlasíte s ukládáním a manipulací s těmito údaji prostřednictvím této webové stránky.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Tyto webové stránky využívají k poskytování svých služeb soubory cookies. Potvrdit Více informací

Podmínky využití textů naleznete na konci každého článku.