Prosátou mouku smícháme s oloupanými a ustrouhanými mandlemi, cukrem a rozdrobeným máslem a vypracujeme tuhé těsto, které zabalíme do folie a dáme alespoň přes noc odležet do lednice.
Z odleželého a vychladlého těsta vyválíme váleček. Z něj krájíme stejně velké kousky, které zahneme do tvaru rohlíčku. Vyrovnáme je na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na 150-180 stupňů po dobu cca. 8 minut.
Upečené rohlíčky sundáme z plechu a ještě horké velmi opatrně, aby se nepolámaly, obalujeme v misce v moučkovém cukru smíchaném s cukrem vanilkovým. Po obalení v cukru jenecháme vychladnout a poté je opatrně dáme do papírovým ubrouskem vyložené krabice a uložíme do chladu. Rohlíčky změknou asi tak během 1-2 týdnů.