Linecké cukroví

Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • 210g hladké mouky
  • 70g moučkového cukru
  • 140g Hera
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • citrónová kůra
  • 1 žloutek
  • marmeláda

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny zpracujeme v těsto. To dáme do lednice odpočinout.

  2. Na pomoučněném vále vyválíme z těsta plát. Z toho pak vykrajujeme různé tvary (vždy jeden plný a jeden s děravým středem). Vykrájené pokládáme na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 150-180 stupňů po dobu 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.

  3. Vychladné plné kousky pomažeme marmeládou a přiklopíme stejným dílem ale se středem. Nakonec pocukrujeme a uložíme do chladu. Během týdne cukroví krásně změkne.

České tradice - Martin

Share
Published by
České tradice - Martin

Recent Posts

Symbol smůly – pátek 13.

Pátek třináctého je pověra, vepsaná do podvědomí lidí. Někteří tak věří, že tento den přináší…

3 roky ago

Pšenično-žitný kváskový chléb

bochník 1,8kg, po upečení 1,5kg České slovo chléb je obdobné ve všech slovanských jazycích, praslovanské…

4 roky ago

Nemluvně

Nemluvně, pokud z něho nechtěli rodiče mít člověka namyšleného, bylo oblékáno do starého oblečení. Obecně…

4 roky ago

Křest, kmotrové

Rodiče dříve velmi dbali na to, aby jejich narozené dítě bylo co nejdříve pokřtěno, aby…

4 roky ago

This website uses cookies.