Pracny

Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • 230g hladká mouka
  • 160g cukr moučka
  • špetka skořice
  • špetka drceného hřebíčku
  • 30g kakao
  • 80g oříšků
  • 170g Hera
  • moučkový a vanilkový cukr na obalení

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny smícháme a zpracujeme těsto, které dáme přes noc odležet do lednice.

  2. Z těsta vyválíme váleček, který nakrájíme na stejně velké kousky. Ty pak vtlačíme do formiček (pracny nebo rohlíčky). Pečeme v předem vyhřáté troubě 150 stupňů.
    Po vyklenutí z formiček je ještě teplé obalíme v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.

České tradice - Martin

Share
Published by
České tradice - Martin

Recent Posts

Symbol smůly – pátek 13.

Pátek třináctého je pověra, vepsaná do podvědomí lidí. Někteří tak věří, že tento den přináší…

3 roky ago

Pšenično-žitný kváskový chléb

bochník 1,8kg, po upečení 1,5kg České slovo chléb je obdobné ve všech slovanských jazycích, praslovanské…

4 roky ago

Nemluvně

Nemluvně, pokud z něho nechtěli rodiče mít člověka namyšleného, bylo oblékáno do starého oblečení. Obecně…

4 roky ago

Křest, kmotrové

Rodiče dříve velmi dbali na to, aby jejich narozené dítě bylo co nejdříve pokřtěno, aby…

4 roky ago

This website uses cookies.