Išlské dortíčky byly oblíbeným cukrovím císaře Franze Josefa. Recept na ně pochází z rakouského lázeňského letoviska Bad Ischl.

Išlské dortíčky

Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • TĚSTO
  • 210g hladké mouky
  • 70g cukru
  • 20g kakao
  • 40g ořechů
  • 140g másla
  • 2 žloutky
  • na špičku nože skořice
  • NÁPLŇ
  • 120g cukru
  • 120g ořechů
  • 2 lžíce pikantní marmelády
  • čokoládová poleva
  • NA OZDOBU
  • čtvrtky vlašských ořechů

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny pro přípravu těsta smícháme a vypracujeme polotuhé těsto. které necháme odpočinout v lednici.

  2. Těsto vyválíme na vále na cca. 3mm tlustou placku, ze které vykrájíme kolečka, hvězdičky nebo čtverečky. Položíme na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů po dobu asi 7-10 minut.

  3. Cukr smícháme s marmeládou, přidáme ořechy a máme náplň, kterou slepujeme vždy dva stejné tvary. Vzniklé "dortíčky" namáčíme v čokoládové polevě a zdobíme čtvrtkou ořechu.

České tradice - Martin

Share
Published by
České tradice - Martin

Recent Posts

Symbol smůly – pátek 13.

Pátek třináctého je pověra, vepsaná do podvědomí lidí. Někteří tak věří, že tento den přináší…

3 roky ago

Pšenično-žitný kváskový chléb

bochník 1,8kg, po upečení 1,5kg České slovo chléb je obdobné ve všech slovanských jazycích, praslovanské…

4 roky ago

Nemluvně

Nemluvně, pokud z něho nechtěli rodiče mít člověka namyšleného, bylo oblékáno do starého oblečení. Obecně…

4 roky ago

Křest, kmotrové

Rodiče dříve velmi dbali na to, aby jejich narozené dítě bylo co nejdříve pokřtěno, aby…

4 roky ago

This website uses cookies.