Suroviny
- 400 g veky nebo žemlí
- 30 g sušených hub
- 60 g krupice
- 80 g cibule
- 40 g másla
- 2 vejce
- 5 dcl mléka
- 2 - 3 stroužky česneku
- kmín
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy
- Oprané houby uvaříme v osolené vodě s kmínem do měkka.
- Žemle nakrájíme a zalijeme mlékem.
- Cibuli jemně nasekáme, vložíme do kastrolu s částí rozpuštěného másla a osmažíme do růžova.
- Přidáme uvařené, scezené a pokrájené houby, rozmočenou žemli, vejce, krupici, prolisovaný česnek, mletý pepř a sůl.
- Dobře promícháme a naplníme pekáček nebo zapékací mísu vymazanou zbylým máslem. V předehřáté troubě zapečeme.
- Doplníme kyselou okurkou nebo salátem z kysaného zelí. Pro děti budeme raději méně kořenit.
Recent Posts
Pátek třináctého je pověra, vepsaná do podvědomí lidí. Někteří tak věří, že tento den přináší…
bochník 1,8kg, po upečení 1,5kg České slovo chléb je obdobné ve všech slovanských jazycích, praslovanské…
Nemluvně, pokud z něho nechtěli rodiče mít člověka namyšleného, bylo oblékáno do starého oblečení. Obecně…
Rodiče dříve velmi dbali na to, aby jejich narozené dítě bylo co nejdříve pokřtěno, aby…
This website uses cookies.