Vánoční houbovec

Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • 400 g veky nebo žemlí
  • 30 g sušených hub
  • 60 g krupice
  • 80 g cibule
  • 40 g másla
  • 2 vejce
  • 5 dcl mléka
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • kmín
  • mletý pepř
  • sůl

Postup přípravy

  1. Oprané houby uvaříme v osolené vodě s kmínem do měkka.
  2. Žemle nakrájíme a zalijeme mlékem.
  3. Cibuli jemně nasekáme, vložíme do kastrolu s částí rozpuštěného másla a osmažíme do růžova.
  4. Přidáme uvařené, scezené a pokrájené houby, rozmočenou žemli, vejce, krupici, prolisovaný česnek, mletý pepř a sůl.
  5. Dobře promícháme a naplníme pekáček nebo zapékací mísu vymazanou zbylým máslem. V předehřáté troubě zapečeme.
  6. Doplníme kyselou okurkou nebo salátem z kysaného zelí. Pro děti budeme raději méně kořenit.
České tradice - Martin

Share
Published by
České tradice - Martin

Recent Posts

Symbol smůly – pátek 13.

Pátek třináctého je pověra, vepsaná do podvědomí lidí. Někteří tak věří, že tento den přináší…

3 roky ago

Pšenično-žitný kváskový chléb

bochník 1,8kg, po upečení 1,5kg České slovo chléb je obdobné ve všech slovanských jazycích, praslovanské…

4 roky ago

Nemluvně

Nemluvně, pokud z něho nechtěli rodiče mít člověka namyšleného, bylo oblékáno do starého oblečení. Obecně…

4 roky ago

Křest, kmotrové

Rodiče dříve velmi dbali na to, aby jejich narozené dítě bylo co nejdříve pokřtěno, aby…

4 roky ago

This website uses cookies.