Vánoční cop

Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • 500g polohrubé mouky
  • 50g cukru
  • 2-3 žloutky
  • 100g rozpuštěného másla
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • KVÁSEK:
  • 1/4 litru mléka
  • 50g droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • NÁDIVKA:
  • 150g mletých ořechů
  • 150g strouhané čokolády
  • 100g cukru
  • 2 vejce

Postup přípravy

  1. Vypracujeme těsto a necháme vykynout.
  2. Pak rozdělíme na 3 díly, každý díl rozválíme na placku, potřeme nádivkou, stočíme do pramenů a ze tří upleteme cop.
  3. Dáme na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými mandlemi a ve vyhřáté troubě zvolna pečeme.
České tradice - Martin

Share
Published by
České tradice - Martin

Recent Posts

Symbol smůly – pátek 13.

Pátek třináctého je pověra, vepsaná do podvědomí lidí. Někteří tak věří, že tento den přináší…

3 roky ago

Pšenično-žitný kváskový chléb

bochník 1,8kg, po upečení 1,5kg České slovo chléb je obdobné ve všech slovanských jazycích, praslovanské…

4 roky ago

Nemluvně

Nemluvně, pokud z něho nechtěli rodiče mít člověka namyšleného, bylo oblékáno do starého oblečení. Obecně…

4 roky ago

Křest, kmotrové

Rodiče dříve velmi dbali na to, aby jejich narozené dítě bylo co nejdříve pokřtěno, aby…

4 roky ago

This website uses cookies.