Categories: PolévkyVánoční

Štědrovečerní polévka z jižních Čech

Štědrovečerní polévka z jižních Čech

Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • 100 g celeru
  • 50 g petržele
  • 50 g mrkve
  • 100 g másla
  • hrst hrachu
  • kousek celého zázvoru
  • 20 celých pepřů
  • kousek cibule
  • 5 kapřích hlav
  • 500 g kapřích vnitřností
  • sůl
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky na jíšku

Postup přípravy

  1. Zeleninu očistíme, nastrouháme, prudce opečeme na másle.
  2. Přilijeme vodu, přidáme den předem namočený hrách, zázvor, pepř, cibuli, rybí hlavy a vaříme 30 minut.
  3. Potom polévku procedíme, zahustíme jíškou, zamícháme pokrájené vnitřnosti a ještě patnáct minut povaříme.
České tradice - Martin

Share
Published by
České tradice - Martin

Recent Posts

Symbol smůly – pátek 13.

Pátek třináctého je pověra, vepsaná do podvědomí lidí. Někteří tak věří, že tento den přináší…

3 roky ago

Pšenično-žitný kváskový chléb

bochník 1,8kg, po upečení 1,5kg České slovo chléb je obdobné ve všech slovanských jazycích, praslovanské…

4 roky ago

Nemluvně

Nemluvně, pokud z něho nechtěli rodiče mít člověka namyšleného, bylo oblékáno do starého oblečení. Obecně…

4 roky ago

Křest, kmotrové

Rodiče dříve velmi dbali na to, aby jejich narozené dítě bylo co nejdříve pokřtěno, aby…

4 roky ago

This website uses cookies.