Štědrovečerní polévka z jižních Čech
Suroviny
- 100 g celeru
- 50 g petržele
- 50 g mrkve
- 100 g másla
- hrst hrachu
- kousek celého zázvoru
- 20 celých pepřů
- kousek cibule
- 5 kapřích hlav
- 500 g kapřích vnitřností
- sůl
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky na jíšku
Postup přípravy
- Zeleninu očistíme, nastrouháme, prudce opečeme na másle.
- Přilijeme vodu, přidáme den předem namočený hrách, zázvor, pepř, cibuli, rybí hlavy a vaříme 30 minut.
- Potom polévku procedíme, zahustíme jíškou, zamícháme pokrájené vnitřnosti a ještě patnáct minut povaříme.
Recent Posts
Pátek třináctého je pověra, vepsaná do podvědomí lidí. Někteří tak věří, že tento den přináší…
bochník 1,8kg, po upečení 1,5kg České slovo chléb je obdobné ve všech slovanských jazycích, praslovanské…
Nemluvně, pokud z něho nechtěli rodiče mít člověka namyšleného, bylo oblékáno do starého oblečení. Obecně…
Rodiče dříve velmi dbali na to, aby jejich narozené dítě bylo co nejdříve pokřtěno, aby…
This website uses cookies.