1 zelená paprika (možno i zmrazená nebo sterilovaná)
1 lžíce rajčatového protlaku
40 g oleje
špetka mleté papriky
kmín
šafrán
Postup přípravy
Oloupané brambory propláchneme ve studené vodě a nakrájíme na plátky.
Zelené papriky zbavené semen nakrájíme na proužky.
Plátky brambor vložíme do vroucí vody, osolíme a vaříme.
K poloměkkým bramborům přidáme rybí filé rozkrájené na kousky, proužky zelené papriky a dále vaříme mírným varem.
Několik zrnek kmínu roztlučeme, přidáme špetku mleté papriky, prolisovaný česnek, několik kousků vařených brambor a třeme a rajčatovým protlakem a špetkou šafránu.
Postupně přidáváme olej a trochu vývaru z brambor a ryby. Vymícháme do hladka a přilijeme k měkkým bramborům a rybě.
Nakonec polévku podle chuti přisolíme a podáváme s chlebem.