Krkonošský houbovec

Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • 6 rohlíků
  • 1/2 l mléka
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 pepře
  • 4 nové koření
  • 4 hřebíčky
  • lžíce skořice
  • cukr (dle chuti - asi 4 lžíce)
  • vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 2 lžíce krupice
  • hrst sušených hub
  • mandle
  • rozinky

Postup přípravy

  1. Nakrájíme rohlíky, promícháme s mlékem, přidáme vejce, cukr, koření utlučeme a rovněž přidáme, nakrájíme cibuli, česnek, přidáme krupici, pokrájené mandle a další ingredience.
  2. Houby povaříme do změknutí, pokrájíme a i s vodou vlejeme do těsta. Těsto má být kašovité, nalejeme do vymaštěného pekáče a pečeme cca 3/4 hodiny. Podává se studené.

    Tradiční krkonošský vánoční pokrm - při pečení provoní celý byt.

České tradice - Martin

Share
Published by
České tradice - Martin

Recent Posts

Symbol smůly – pátek 13.

Pátek třináctého je pověra, vepsaná do podvědomí lidí. Někteří tak věří, že tento den přináší…

3 roky ago

Pšenično-žitný kváskový chléb

bochník 1,8kg, po upečení 1,5kg České slovo chléb je obdobné ve všech slovanských jazycích, praslovanské…

4 roky ago

Nemluvně

Nemluvně, pokud z něho nechtěli rodiče mít člověka namyšleného, bylo oblékáno do starého oblečení. Obecně…

4 roky ago

Křest, kmotrové

Rodiče dříve velmi dbali na to, aby jejich narozené dítě bylo co nejdříve pokřtěno, aby…

4 roky ago

This website uses cookies.