Hubník z Krkonoš

Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • 150 g strouhané housky
  • 3 žemle
  • 3 hrstě sušených hub
  • 3 vejce
  • sůl
  • mletý pepř
  • 100 g másle
  • 2,5 dcl mléka
  • 2 - 3 stroužky česneku

Postup přípravy

  1. Vejce rozmícháme s mlékem a rozpuštěným máslem.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené žemle, strouhanku, nabobtnalé sušené houby (přes noc namočené do studené vody) a ostatní suroviny.
  3. Směs vlijeme do vymaštěné formy, pekáčku nebo kastrolu a upečeme.
České tradice - Martin

Share
Published by
České tradice - Martin

Recent Posts

Symbol smůly – pátek 13.

Pátek třináctého je pověra, vepsaná do podvědomí lidí. Někteří tak věří, že tento den přináší…

3 roky ago

Pšenično-žitný kváskový chléb

bochník 1,8kg, po upečení 1,5kg České slovo chléb je obdobné ve všech slovanských jazycích, praslovanské…

4 roky ago

Nemluvně

Nemluvně, pokud z něho nechtěli rodiče mít člověka namyšleného, bylo oblékáno do starého oblečení. Obecně…

4 roky ago

Křest, kmotrové

Rodiče dříve velmi dbali na to, aby jejich narozené dítě bylo co nejdříve pokřtěno, aby…

4 roky ago

This website uses cookies.