Anýzové cukroví

Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • 2 vejce
  • 250g cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 250g hladké mouky
  • na špičku nože amonia
  • mouka na vál
  • 2 lžíce anýzu
  • barevná cukrová poleva

Postup přípravy

  1. Vejce, cukr, vanilkový cukr a sůl šleháme do pěny.
  2. Mouku a amonium smícháme a vmícháme do směsi.
  3. Vypracujeme těsto a necháme ve fólii odležet 1 hodinu.
  4. Z těsta vyválíme na pomoučněném vále plát o síle asi 5 mm. Formičky na perníčky vysypeme moukou, vyplníme těstem a pevně přitiskneme.
  5. Plech vyložíme pečícím papírem a posypeme anýzem. Perníčky oddělíme a sušíme přes noc. Jehlou propíchneme otvory na zavěšení nitě. Troubu předehřejeme na 150 stup. Perníčky pečeme asi 35 minut. Dáme je vychladnout, nakonec potřeme barevnou polevou.
České tradice - Martin

Share
Published by
České tradice - Martin

Recent Posts

Symbol smůly – pátek 13.

Pátek třináctého je pověra, vepsaná do podvědomí lidí. Někteří tak věří, že tento den přináší…

3 roky ago

Pšenično-žitný kváskový chléb

bochník 1,8kg, po upečení 1,5kg České slovo chléb je obdobné ve všech slovanských jazycích, praslovanské…

4 roky ago

Nemluvně

Nemluvně, pokud z něho nechtěli rodiče mít člověka namyšleného, bylo oblékáno do starého oblečení. Obecně…

4 roky ago

Křest, kmotrové

Rodiče dříve velmi dbali na to, aby jejich narozené dítě bylo co nejdříve pokřtěno, aby…

4 roky ago

This website uses cookies.