2,5K
Suroviny
- 2 vejce
- 250g cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- špetka soli
- 250g hladké mouky
- na špičku nože amonia
- mouka na vál
- 2 lžíce anýzu
- barevná cukrová poleva
Postup přípravy
- Vejce, cukr, vanilkový cukr a sůl šleháme do pěny.
- Mouku a amonium smícháme a vmícháme do směsi.
- Vypracujeme těsto a necháme ve fólii odležet 1 hodinu.
- Z těsta vyválíme na pomoučněném vále plát o síle asi 5 mm. Formičky na perníčky vysypeme moukou, vyplníme těstem a pevně přitiskneme.
- Plech vyložíme pečícím papírem a posypeme anýzem. Perníčky oddělíme a sušíme přes noc. Jehlou propíchneme otvory na zavěšení nitě. Troubu předehřejeme na 150 stup. Perníčky pečeme asi 35 minut. Dáme je vychladnout, nakonec potřeme barevnou polevou.