Anýzové cukroví

autor: České tradice - Martin
2,3K views

Anýzové cukroví

Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • 2 vejce
  • 250g cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 250g hladké mouky
  • na špičku nože amonia
  • mouka na vál
  • 2 lžíce anýzu
  • barevná cukrová poleva

Postup přípravy

  1. Vejce, cukr, vanilkový cukr a sůl šleháme do pěny.
  2. Mouku a amonium smícháme a vmícháme do směsi.
  3. Vypracujeme těsto a necháme ve fólii odležet 1 hodinu.
  4. Z těsta vyválíme na pomoučněném vále plát o síle asi 5 mm. Formičky na perníčky vysypeme moukou, vyplníme těstem a pevně přitiskneme.
  5. Plech vyložíme pečícím papírem a posypeme anýzem. Perníčky oddělíme a sušíme přes noc. Jehlou propíchneme otvory na zavěšení nitě. Troubu předehřejeme na 150 stup. Perníčky pečeme asi 35 minut. Dáme je vychladnout, nakonec potřeme barevnou polevou. 

Související příspěvky

Vložit komentář

* Použitím tohoto formuláře souhlasíte s ukládáním a manipulací s těmito údaji prostřednictvím této webové stránky.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Tyto webové stránky využívají k poskytování svých služeb soubory cookies. Potvrdit Více informací

Podmínky využití textů naleznete na konci každého článku.