Velikonoční nádivka

Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • rohlíky
  • mléko
  • tuk (slanina)
  • cibule
  • uzené nebo salám
  • vepřová nebo drůbeží játra
  • česnek
  • majoránka
  • petržel
  • čerstvé mladé kopřivy
  • sůl
  • vejce

Postup přípravy

Rohlíky nalámeme a namočíme do mléka, mezitím na tuku osmažíme cibuli uzené a játra. Osmažené přidáme k vyždímaným rohlíkům. Ochutíme rozetřeným česnekem, okořeníme solí, majoránkou, petrželí, nasekanými spařenými kopřivami a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který pomalu vmícháme do těsta. Hotovou nádivku pečeme dozlatova ve vymaštěném pekáči ve zvolna předehřáté troubě.

Poznámka:
Množství surovin zvolíme podle vlastní chuti a celkového množství nádivky. Každý kraj má své specifické obměny nádivky. 

České tradice - Martin

Share
Published by
České tradice - Martin

Recent Posts

Symbol smůly – pátek 13.

Pátek třináctého je pověra, vepsaná do podvědomí lidí. Někteří tak věří, že tento den přináší…

3 roky ago

Pšenično-žitný kváskový chléb

bochník 1,8kg, po upečení 1,5kg České slovo chléb je obdobné ve všech slovanských jazycích, praslovanské…

4 roky ago

Nemluvně

Nemluvně, pokud z něho nechtěli rodiče mít člověka namyšleného, bylo oblékáno do starého oblečení. Obecně…

4 roky ago

Křest, kmotrové

Rodiče dříve velmi dbali na to, aby jejich narozené dítě bylo co nejdříve pokřtěno, aby…

4 roky ago

This website uses cookies.