2,5K
Suroviny
- rohlíky
- mléko
- tuk (slanina)
- cibule
- uzené nebo salám
- vepřová nebo drůbeží játra
- česnek
- majoránka
- petržel
- čerstvé mladé kopřivy
- sůl
- vejce
Postup přípravy
Rohlíky nalámeme a namočíme do mléka, mezitím na tuku osmažíme cibuli uzené a játra. Osmažené přidáme k vyždímaným rohlíkům. Ochutíme rozetřeným česnekem, okořeníme solí, majoránkou, petrželí, nasekanými spařenými kopřivami a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který pomalu vmícháme do těsta. Hotovou nádivku pečeme dozlatova ve vymaštěném pekáči ve zvolna předehřáté troubě.
Poznámka:
Množství surovin zvolíme podle vlastní chuti a celkového množství nádivky. Každý kraj má své specifické obměny nádivky.