Velikonoční nádivka

autor: České tradice - Martin
2,3K views

Velikonoční nádivka

Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • rohlíky
  • mléko
  • tuk (slanina)
  • cibule
  • uzené nebo salám
  • vepřová nebo drůbeží játra
  • česnek
  • majoránka
  • petržel
  • čerstvé mladé kopřivy
  • sůl
  • vejce

Postup přípravy

Rohlíky nalámeme a namočíme do mléka, mezitím na tuku osmažíme cibuli uzené a játra. Osmažené přidáme k vyždímaným rohlíkům. Ochutíme rozetřeným česnekem, okořeníme solí, majoránkou, petrželí, nasekanými spařenými kopřivami a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který pomalu vmícháme do těsta. Hotovou nádivku pečeme dozlatova ve vymaštěném pekáči ve zvolna předehřáté troubě.

Poznámka:
Množství surovin zvolíme podle vlastní chuti a celkového množství nádivky. Každý kraj má své specifické obměny nádivky. 

Související příspěvky

Vložit komentář

* Použitím tohoto formuláře souhlasíte s ukládáním a manipulací s těmito údaji prostřednictvím této webové stránky.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Tyto webové stránky využívají k poskytování svých služeb soubory cookies. Potvrdit Více informací

Podmínky využití textů naleznete na konci každého článku.