Sváteční oukrop

Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • 200 g hovězího nebo uzeného masa
  • 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 60g cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 4 krajíčky chleba
  • nové koření
  • mletý pepř
  • sůl

Postup přípravy

  1. Kořenovou zeleninu očistíme a rozkrájíme na drobno, cibuli jemně nasekáme. Omyté maso rozkrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme připravenou zeleninu a cibuli, 2 zrnka nového koření, osolíme a vaříme.
  2. Když je zelenina s masem měkká, okořeníme polévku špetkou mletého pepře. Do talířů vložíme malé krajíčky chleba, lžíci oleje a česnek prolisovaný nebo nožem rozetřený. Přelijeme polévkou a podáváme.
České tradice - Martin

Share
Published by
České tradice - Martin

Recent Posts

Symbol smůly – pátek 13.

Pátek třináctého je pověra, vepsaná do podvědomí lidí. Někteří tak věří, že tento den přináší…

3 roky ago

Pšenično-žitný kváskový chléb

bochník 1,8kg, po upečení 1,5kg České slovo chléb je obdobné ve všech slovanských jazycích, praslovanské…

4 roky ago

Nemluvně

Nemluvně, pokud z něho nechtěli rodiče mít člověka namyšleného, bylo oblékáno do starého oblečení. Obecně…

4 roky ago

Křest, kmotrové

Rodiče dříve velmi dbali na to, aby jejich narozené dítě bylo co nejdříve pokřtěno, aby…

4 roky ago

This website uses cookies.