Babiččiny vanilkové rohlíčky

Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • 450g hladké mouky
  • 250g másla
  • 150g strouhaných vlašských ořechů
  • 150g moučkového cukru
  • půl šálků mléka
  • 1 vanilkový cukr do těsta
  • vanilkový cukr na obalování

Postup přípravy

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, chvíli je necháme odpočinout a tvarujeme rohlíčky.
  2. Pečeme na vymaštěném plechu v horké troubě. Ještě horké obalujeme ve vanilkovém cukru.
    Rohlíčky musí aspoň 14 dnů se odležet.
České tradice - Martin

Share
Published by
České tradice - Martin

Recent Posts

Symbol smůly – pátek 13.

Pátek třináctého je pověra, vepsaná do podvědomí lidí. Někteří tak věří, že tento den přináší…

3 roky ago

Pšenično-žitný kváskový chléb

bochník 1,8kg, po upečení 1,5kg České slovo chléb je obdobné ve všech slovanských jazycích, praslovanské…

4 roky ago

Nemluvně

Nemluvně, pokud z něho nechtěli rodiče mít člověka namyšleného, bylo oblékáno do starého oblečení. Obecně…

4 roky ago

Křest, kmotrové

Rodiče dříve velmi dbali na to, aby jejich narozené dítě bylo co nejdříve pokřtěno, aby…

4 roky ago

This website uses cookies.