Babiččiny vanilkové rohlíčky
Suroviny
- 450g hladké mouky
- 250g másla
- 150g strouhaných vlašských ořechů
- 150g moučkového cukru
- půl šálků mléka
- 1 vanilkový cukr do těsta
- vanilkový cukr na obalování
Postup přípravy
- Ze surovin vypracujeme těsto, chvíli je necháme odpočinout a tvarujeme rohlíčky.
- Pečeme na vymaštěném plechu v horké troubě. Ještě horké obalujeme ve vanilkovém cukru.
Rohlíčky musí aspoň 14 dnů se odležet.
Recent Posts
Pátek třináctého je pověra, vepsaná do podvědomí lidí. Někteří tak věří, že tento den přináší…
bochník 1,8kg, po upečení 1,5kg České slovo chléb je obdobné ve všech slovanských jazycích, praslovanské…
Nemluvně, pokud z něho nechtěli rodiče mít člověka namyšleného, bylo oblékáno do starého oblečení. Obecně…
Rodiče dříve velmi dbali na to, aby jejich narozené dítě bylo co nejdříve pokřtěno, aby…
This website uses cookies.