Anýzové koláčkové řezy

Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • 2 žloutky
  • 100g pískového cukru
  • 100g hladké mouky,
  • špetka kypřícího prášku
  • tlučený anýz
  • bílé oplatky

Postup přípravy

  1. Žloutky s cukrem třeme do pěny. Postupně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a malé množství tlučeného anýzu.
  2. Toto těsto natřeme na obyčejné bílé oplatky a dáme do středně vyhřáté trouby upéci. Ještě teplé krájíme na řezy.
České tradice - Martin

Share
Published by
České tradice - Martin

Recent Posts

Symbol smůly – pátek 13.

Pátek třináctého je pověra, vepsaná do podvědomí lidí. Někteří tak věří, že tento den přináší…

3 roky ago

Pšenično-žitný kváskový chléb

bochník 1,8kg, po upečení 1,5kg České slovo chléb je obdobné ve všech slovanských jazycích, praslovanské…

4 roky ago

Nemluvně

Nemluvně, pokud z něho nechtěli rodiče mít člověka namyšleného, bylo oblékáno do starého oblečení. Obecně…

4 roky ago

Křest, kmotrové

Rodiče dříve velmi dbali na to, aby jejich narozené dítě bylo co nejdříve pokřtěno, aby…

4 roky ago

This website uses cookies.