Úvod RECEPTYRecepty podle typuTeplé pokrmy Velikonoční sekaná – nádivka

Velikonoční sekaná – nádivka

autor: České tradice - Martin
813 zobrazení

Je známá ve všech našich krajích, odlišný však bývá jen název: nádivka, sekanka, sekanina, hlavička, zlatá buchta, dechánek. Vždycky je však spojena s množstvím mladých kopřiv, „vopichu“ – libečku a opence. Sekaná měla obsahovat pět druhů masa. Nesměly však chybět uzené a slaninka, na Uherskobrodsku též klobása.

Související příspěvky

Vložit komentář

* Použitím tohoto formuláře souhlasíte s ukládáním a manipulací s těmito údaji prostřednictvím této webové stránky.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Tyto webové stránky využívají k poskytování svých služeb soubory cookies. Potvrdit Více informací

Podmínky využití textů naleznete na konci každého článku.
X