Úvod RECEPTYRecepty podle typuSladké pochoutky Vánočka (mazanec)

Vánočka (mazanec)

autor: České tradice - Martin
256 zobrazení

Vánočka (mazanec)

Vánočka (mazanec) Vánoční Vánočka (mazanec) European Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • 3 žloutky
  • 12 dkg cukru
  • 18 dkg tuku (máslo Stela)
  • 75 dkg polohr.mouky
  • 4 dkg droždí
  • půl prášku do pečiva
  • 3/8 l mléka
  • citr. kůra
  • rozinky
  • kand. ovoce
  • mandle

Postup přípravy

  1. Zpracujeme těsto na necháme 2-3 hodiny kynout.
  2. Během kynutí 2-3x propracujeme a necháme znovu kynout. Při posledním míchání zapracujeme do těsta rozinky, kand. ovoce a oloupané a nasekané mandle.
  3. Těsto rozdělíme na 9 dílu a upleteme vánočku. Dáme na vymazaný plech a necháme ještě asi 15 minut kynout.
  4. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 180°C asi 50 minut. Pokud chceme dělat mazanec, postupujeme stejně až do vykynutí. Potom uděláme na plech bochánek, který ostrým nožem nahoře křížem nařízneme. Opět necháme asi 15 min. kynout, potřeme vejcem a pečeme stejně jako vánočku.

Související příspěvky

Vložit komentář

* Použitím tohoto formuláře souhlasíte s ukládáním a manipulací s těmito údaji prostřednictvím této webové stránky.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Tyto webové stránky využívají k poskytování svých služeb soubory cookies. Potvrdit Více informací

Podmínky využití textů naleznete na konci každého článku.
X