2,6K
Suroviny
- 5 vajec
- 1 hrnek pískového cukru
- 8 lžic oleje
- 8 lžic vody
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- PUDING:
- 4 hrnky mléka
- 2 pud. prášky s jahodovou nebo malinovou příchutí
- 6 lžiček pískového cukru
- 1 vanilkový cukr
- POLEVA:
- 2 kelímky zakysané smetany
- 2-3-lžíce práškového cukru
- 2 balíčky vanilkového cukruVše ušleháme.
Postup přípravy
- Do rozšlehaných bílků postupně přidáváme pískový cukr a ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj přidáváme žloutky, olej a vodu s moukou a práškem do pečiva.
- Na vymazaný, hrubou moukou vysypaný plech vylijeme dvě třetiny těsta. Do zbylé třetiny vmícháme kakao a pomalu ho nerovnoměrně rozvrstvíme na světlé těsto.
- Nakonec lžící rovnoměrně rozložíme uvařený a vychladlý puding a dáme péct do mírně vyhřáté trouby. Upečený, ještě horký koláč polijeme polevou ze smetany.
- Vychladíme, nakrájíme, nabízíme, sníme.
Poznámka
Převzato ze zpravodaje farnosti Poříčí nad Sázavou