2,8K
Suroviny
- 1kg brambor
- 40g másla
- 40g polohrubé mouky
- 2dl kysané smetany
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1bobkový list
- ocet
- sůl
- 4 vejce
Postup přípravy
- Oloupané brambory rozkrájíme na menší kousky, vložíme do vařící, osolené vody a vaříme do poloměkka.
- Z tuku a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vodou, dobře rozmícháme, osolíme, okořeníme bobkovým listem. Pak jí přilijeme k bramborům a spolu s nimi dovaříme.
- Nakonec zjemníme kysanou smetanou a zlepšíme rajčatovým protlakem.
- Na talířích doplníme sázeným vejcem nebo půlkou natvrdo uvařeného vejce.
1 komentáře
Kde je smetana a vejce, tak to není postní jídlo… smí se jen rostlinné pokrmy a ryby..