2,5K
Suroviny
- 800 g brambor
- 100 g kořenové zeleniny
- 2 lžíce sterilovaného hrášku
- 2 sladkokyselé okurky
- 2 - 3 vejce
- 150 g měkkého salámu
- 100 g majonézy
- 40 g cibule nebo pórku
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 kapie
- sůl
- mletý pepř
- 1 dcl smetany na šlehání
Postup přípravy
- Brambory ve slupce uvaříme do měkka, necháme vychladnout a oloupané rozkrájíme na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle.
- Přidáme natvrdo uvařená, oloupaná a pokrájená vejce, uzeninu a okurky pokrájené na kostičky, oloupanou, jemně sekanou cibuli nebo kolečka pórku a okapaný sterilovaný hrášek.
- Očištěnou, uvařenou kořenovou zeleninu rozkrájíme také na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle a vmícháme do salátu s posekanou kapií.
- Majonézu zředíme smetanou, rozmícháme s hořčicí a špetkou mletého pepře a promícháme se salátem.
- Nakonec podle chuti přisolíme, urovnáme do mísy a necháme v chladnu proležet.