Babiččina vánočka

autor: České tradice - Martin
2,3K views

Babiččina vánočka

Vytisknout recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Suroviny

  • 1 a 1/2 kg polohrubé mouky
  • 30 dkg másla
  • 30 dkg cukru
  • 2 žloutky
  • 1 - 2 vařené nastrouhané brambory
  • hrozinky namočené v rumu
  • vlašské ořechy
  • citronová kůra
  • 1 a 1/2 vanilkového cukru
  • 5 dkg droždí
  • vlahé mléko
  • trochu mandlí na posypání vánoček

Postup přípravy

  1. Zpracujeme tužší těsto a necháme v teple kynout, můžeme ještě jednou srazit a necháme kynout podruhé.
  2. Pak upleteme 2 vánočky, do kterých zapícháme na třech místech svrchu špejle, aby vánočka nespadla.
  3. Necháme vánočku nakynout, potřeme vejcem, posypeme jemně nasekanými mandlemi a volně pečeme.
    Vánočka je díky vařeným bramborám vlahá a krásně měkká.

Související příspěvky

Vložit komentář

* Použitím tohoto formuláře souhlasíte s ukládáním a manipulací s těmito údaji prostřednictvím této webové stránky.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Tyto webové stránky využívají k poskytování svých služeb soubory cookies. Potvrdit Více informací

Podmínky využití textů naleznete na konci každého článku.